ΤΟ "ΖΙΖΑΝΙΟ" ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

 

Το "Ζιζάνιο" δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 1999 από την "Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Κεφαλονιάς και Ιθάκης"
  Η “Εταιρία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας” αποτελείται από 17 μέλη(!) Πρόκειται για τη σύμπραξη δύο συλλογικών φορέων.(της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης και της Ένωσης Καταναλωτών) με 15 ιδιώτες.Οι περισσότεροι από τους ιδιώτες είχαν συνεργαστεί και κατά το παρελθόν στον Τοπικό Ρ/Σ “Δαμωδό” από τον οποίο αποχώρησαν τον Ιούλιο του 1999.  ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ “ΖΙΖΑΝΙΟΥ” ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΔΡΑΣΗ!
Είναι αυτονόητο ότι ο στόχος εδώ δεν είναι το κέρδος.Ο σταθμός στηρίζεται στην προσφορά εργασίας και χρημάτων από τα μέλη του, στη δημιουργική διάθεση άλλων και στην αγάπη συμπολιτών (εμπόρων και μη).
Παρότι ερασιτεχνικός, δεν είναι πρόχειρος.
Περιλαμβάνει στις τάξεις του ανθρώπους καταξιωμένους στην τοπική μας κοινωνία, ανθρώπους με γνώση και εμπειρία στα θέματα της ραδιοφωνίας, ανθρώπους με ταλέντο και μεράκι.

Είναι αρχές του Ζιζάνιου:

  • Να μην αμείβονται οι προσφέροντες

  • Να αποτελεί βήμα δημιουργικής έκφρασης για τους νέους συμπολίτες μας

  • Να προσφέρει όχι μόνο καλή μουσική αλλά και ενδιαφέροντα κι ενημερωτικό λόγο για τα τοπικά δρώμενα, παραδόσεις και ιστορία

  • Να εκφράζει γενικότερες ανησυχίες και προβληματισμούς

 

Περιοχή εμβέλειάς του είναι το Αργοστόλι, η Παλλική και η Λειβαθώς. (Καλύπτουμε δηλαδή τα 2/3 του πληθυσμού του νησιού).

  Αν και το "ΖΙΖΑΝΙΟ" είναι ένας νεαρός σταθμός, έρχεται από παλιά και βασιζόμενος αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις, μέρα με τη μέρα βελτιώνεται και αναπτύσσεται.

 

Back